Ph waardes
De ideale waarde voor je algehele Ph is 3,6.
Dit is niet dezelfde waarde als de Ph van je urine, dus daar kun je het niet mee vergelijken 😉
Wanneer je Ph goed is, zul je minder last hebben van bacteriën en virussen, daar die liever in een zure omgeving leven en zich daar ook gemakkelijker voortplanten.
Om je Ph te verhogen gebruiken we Spaanse Bicarbonato de Sodio.
Dit is tot nu toe de enige bicarbonaat die goed uit de testen komt.
Bij de meeste soorten zitten helaas veel onnodige toevoegingen ;-(
Helaas zijn de meeste mensen veel te veel verzuurd en krijgen daardoor dus veel klachten.
Gebruiksaanwijzing:
1 theelepel of 1/2 koffielepel bicarbonaat = 1 gram
Paar druppels limoen of citroen.
(Het kan ook met een scheutje biologische troebele appelazijn of met 1 theelepel of 1/2 koffielepel vitamine C poeder)
200 ml heet water (ca 50 graden anders lost het niet goed op)
Neem dit 3 x per dag tot je Ph op 3,6 staat, laat dit dus controleren bij uw bioresonantie therapeut(e).
Half uur voor het eten of 2 uur na het eten gebruiken en niet tegelijk met medicatie!
Daarna 1 x per dag bijhouden, maar wordt je Ph te hoog dan stoppen, dus blijven meten is belangrijk!
Dit herstelt je lichaam en gooit ook de toxines eruit, verder goed voor geheugen en longen!
De pH en PRAL waarde van voedingsmiddelen op een rij
De pH-waarde zegt iets over de zuurgraad van voeding. Hoe meer waterstofionen (H+) in de voeding, hoe zuurder het is. Een pH van 0 – 7 is zuur, een pH van 7 is neutraal en een pH van 7 – 14 is basisch (alkalisch). Dit zegt echter niets over of de voeding in het lichaam verzurend werkt. Zure voeding kan door bepaalde nutriënten die erin zitten uiteindelijk basisch uitwerken op het lichaam. Dit is afhankelijk van de eiwitten en mineralen die er in het voedingsmiddel aanwezig zijn. De uiteindelijke uitwerking van voeding op het lichaam wordt door onderzoekers uitgedrukt in PRAL, oftewel Potential Renal Acid Load.
Een negatieve PRAL-waarde wil zeggen dat de voeding basisch op het lichaam werkt.
Een positieve PRAL-waarde wil zeggen dat het een verzurende uitwerking heeft.
Groenten | pH | PRAL |
Aardappelen | 6.1 | -7,2 |
Artisjok | 5.6 | -3 |
Asperges | 5 | -2,6 |
Aubergine | 4,9 | -3,6 |
Augurk op zuur | 3,35 | -2,3 |
Bieslook | 5,65 | -7,3 |
Bieten | 5,25 | -4,9 |
Bloemkool | 5.6 | -3,6 |
Boerenkool | 6,6 | -8,7 |
Bonen | 5,95 | -1,4 |
Champignon | 6.2 | -3,7 |
Courgette | 5,95 | -3,5 |
Doperwten | 6,4 | -1,5 |
Groene Kool | 6,15 | -3,7 |
Kidney bonen | 5,75 | 0 |
Komkommer | 5,45 | -2,7 |
Koolrabi | 5,35 | -9,6 |
Linzen | 6,55 | -3,9 |
Maïs | 6,75 | -0,5 |
Mierikswortel | 5.35 | -3,8 |
Okra | 5,95 | -5,9 |
Olijven | 3,7 | -1,6 |
Peterselie | 5,85 | -12,9 |
Pompoen | 5,9 | -1,9 |
Prei | 5,75 | -4,7 |
Rabarber | 3,25 | -6,1 |
Radijs (rode) | 6,15 | -5,8 |
Rijst (witte) | 6,35 | 5,4 |
Rijst (zilvervlies) | 6,45 | 7,7 |
Rode Kool | 5,7 | -4,7 |
Savooiekool | 6.3 | -5,1 |
Selderij | 5,85 | -8,2 |
Sla | 5,9 | -3,7 |
Sperziebonen | 4.6 | -4,3 |
Spinazie | 6,15 | -13,4 |
Spruitjes | 6,15 | -3 |
Tomaten | 4,55 | -5,2 |
Tomatensaus | 4,1 | -4 |
Uien | 5,55 | -2,3 |
Witte Kool | 6.2 | -3,6 |
Wortel | 5,05 | -2,8 |
Zuurkool | 3,5 | -3,4 |
Fruit | pH | PRAL |
Aalbes | 2.9 | -4,2 |
Aardbeien | 3,25 | -2,8 |
Abrikozen | 3,65 | -2,1 |
Ananas | 4,25 | -4 |
Appels | 3.6 | -2,3 |
Bananen | 4,85 | -7,8 |
Bosbessen | 3.7 | -1 |
Citroen | 2,3 | -2,8 |
Cranberry | 2.4 | -1,6 |
Dadels | 6,45 | -7,2 |
Druif | 3,95 | -4 |
Frambozen | 3,45 | -2,8 |
Granaatappel | 3.0 | -3,7 |
Grapefruit | 3,15 | -3,7 |
Kersen | 3,65 | -4,3 |
Kruisbes | 2,95 | -3,3 |
Limoenen | 1,9 | -2,1 |
Mandarijn | 4.0 | -4,3 |
Mango’s | 4,25 | -3,5 |
Meloenen | 5,75 | -3,4 |
Nectarines | 3.9 | -1,7 |
Papaja | 5,45 | -3,1 |
Peren | 3,2 | -1,3 |
Perzik | 3,5 | -3,8 |
Pruimen | 3,7 | -4,3 |
Sinaasappelen | 3,6 | -2,9 |
Vijgen | 4.6 | -4,6 |
Watermeloen | 5,4 | -3,4 |
Zwarte bessen | 3,85 | -3,4 |
Vlees & vis | pH | PRAL |
Garnalen | 6,9 | 8,9 |
Ham | 6 | 10,3 |
Haring | 6,25 | 11,6 |
Kalkoen | 6,25 | 9,8 |
Kip | 6,6 | 9,2 |
Krab | 7.0 | 11,4 |
Lamsvlees | 6,05 | 7 |
Mosselen | 6.5 | 7,1 |
Oesters | 5,55 | 3,8 |
Rundergehakt | 5,65 | 9 |
Tong | 5.9 | 12,2 |
Tonijn | 5,65 | 11,1 |
Varkensvlees | 6,1 | 8,6 |
Witvis | 5.5 | 8,8 |
Zalm | 6,2 | 7,8 |
Zuivel en eieren | pH | PRAL |
Boter | 6,25 | 0,2 |
Camembert | 7.44 | 13 |
Cheddar | 5.9 | 19,1 |
Cottage | 5.0 | 8,3 |
Edammer | 5.4 | 18 |
Eieren | 7,5 | 8,9 |
Melk (halfvol) | 7,4 | -0,2 |
Melk (vol) | 4.5 | 0 |
Roomkaas | 4.88 | 3,2 |
Roquefort | 5,7 | 7 |
Slagroom | 6.5 | 0 |
Yoghurt | 4.0 | -0,4 |
Diversen | pH | PRAL |
Azijn | 2,7 | -0,5 |
Brood | 5,55 | 5,3 |
Cacao | 6.3 | -15,8 |
Chocolade (extra puur) | 7,4 | -7 |
Cider | 3,1 | -2,4 |
Gist | 3,25 | 14,4 |
Honing | 3.9 | -0,4 |
Maïszetmeel | 5,5 | 3,2 |
Mayonaise | 4,35 | 0,9 |
Rozijnen | 3,9 | -13,2 |
Suiker | 5,5 | -0,1 |