Collageen
Wat is collageen?
Collageen is een lijmvormend eiwit, die van nature in ons lichaam aanwezig is.
Het zorgt niet alleen voor een soepele en elastische huid, maar ook voor de bescherming van je organen en voor de opbouw van spieren.
Onze huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan grotendeels uit collageen.
Vanaf je vijfentwintigste neemt de hoeveelheid collageen in jouw lichaam langzaam af.
Hierdoor wordt de huid slapper, minder soepel en grauwer. Ook ontstaan rimpels en is de huid minder beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals de zon, verwarming en (gebrek aan) voeding.
Bottenbouillon
Je kunt bottenbouillon maken van biologische kippenkarkassen of biologische runderbotten. Doe de botten in een slowcooker en vul aan met schoon en zuiver water. Voeg er een scheut biologische troebele appelazijn aan toe en een beetje Keltisch Zeezout. Laat dit minimaal 24 uur sudderen op een laag vuur (voorkeur slowcooker). Laat het beslist niet koken! Voor de smaak kun je het nog aanvullen met diverse verse kruiden en groentes en laat deze de laatste 2 uur mee sudderen.
Hoe langer je het laat staan, hoe krachtiger hij wordt, dus 48 uur is nog beter 😉
Hiermee komt de collageen vrij en dit kun je dan opdrinken. Minimaal 1 groot glas per dag doet wonderen!
Tevens vul je hier ook je Calcium, Magnesium en Glucosamine mee aan 😉